Кои са най -добрите чайове за здраве?

Кои са най -добрите чайове за здраве?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Вероятно е всички да се наслаждаваме на гореща чаша чай – или билкова инфузия – поне от време на време, ако не ежедневно. Но кои са най -важните ползи за здравето, които някои от тези успокояващи чайове могат да ни донесат? Прочетете, за да научите повече за най-добрите чайове за нашето здраве.

„Чаят започва като лекарство и прераства в напитка“, пише японският учен от 19 век Окакура Какузо в своята скандална публикация „Книгата на чая“.

В него той говори дълго за историята на чая и философията на традиционната японска чаена церемония.

Какузо беше правилен: съвременни изследвания за историята на пиенето на чай в Светът потвърждава, че тази в-лосс капсули напитка първоначално е била консумирана по -малко за удоволствие или като помощ за съзнание, призовавайки пияча да отпие бавни отпивания и да бъде в момента.

Вместо това, както е показано от проф. Виктор Хенри Мейр – От Университета в Пенсилвания във Филаделфия – в истинската история на чая, в началото на историята си чаеното растение (Camellia sinensis) стана популярно със своите лечебни свойства.

Основните сортове на чаеното растение – Camellia sinensis sinensiss и Camellia sinensis assamica – са отговорни за повечето от чаените вари, с които сме свикнали: черен чай, зелено Чай, бял чай и чай от уолонг.

Има много други видове чайове и инфузии, използващи различни други растения, като Aspalathus linearis, който е по -известен като „Roobos“ или „Redbush“. В този прожектор ще ви дадем преглед на първите пет чайове, които могат да се възползват от вашето здраве.

1. Зелен чай

Любим с пиячи на чай навсякъде, зеленият чай е похвален за своите лечебни свойства от години. Някои скорошни проучвания вече потвърдиха някои от тези ползи, което предполага, че зеленият чай може да защити различни аспекти на нашето здраве.

За начало е установено, че тази напитка засилва когнитивното функциониране, като едно проучване го свързва с По-добра работна памет, типът, който използваме ежедневно.

изследователи от Университетската болница в Базел в Швейцария откриват, че здравите хора, които са се съгласили да консумират безалкохолна напитка, съдържаща 27,5 грама зелено Екстрактът от чай проявява по -интензивна активност в мозъчните зони, свързани с работната памет.

Следователно участниците, които са погълнали екстракта от зелен чай, са имали по -добра свързаност между фронталните и париеталните лобове на мозъка, които са два региона, участващи в участието си, участващи в участващите в лобовете Аспекти на обучението, процесите на паметта и вземането на решения.

Ползите за здравето, породени от зелен чай, са свързани със съдържанието им на полифеноли, които са микроелементи с антиоксидантни свойства. Като антиоксиданти тези вещества могат да предпазят от действието на свободните радикали, които предизвикват вида на клетъчните увреждания, съответстващи на стареенето.

Проучване от 2017 г., публикувано в списанието на Американското химическо дружество, установи, че едно такова проучване Полифенол, открит в зелен чай-наречен Epigallocatechin Gallate-може да намали риска от болестта на Алцхаймер, като взаимодейства с „строителните блокове“, които образуват бета-амилоидни плаки.

Натрупването на тези плаки в мозъка е типично за Това състояние и нарушава сигнализацията на мозъчните клетки. Епигалокатехинът галат, предполага това проучване, може да спре бета-амилоида да се образува в плаки, потенциално да помогне за запазването на Алцхаймер. Някои видове рак, като рак на панкреаса.

Изследванията, ръководени от Института за биомедицински изследвания в Лос Анджелис в Калифорния, показват, че епигалокатехин галат може да наруши метаболизма на раковите клетки на панкреаса, като по този начин нарушава растежа им.

2. Чай от жасмин

Това, което наричаме „чай от жасмин“, е вид напитка, която обикновено има зелен чай в основата му, към която се добавят цветя на жасмин за обогатен аромат.

Но ползите от чая от жасмин не се дължат единствено на антиоксидантните ефекти на чаеното растение, тъй като цъфтежът на жасмин също донесе собствените си лечебни свойства в сместа.

В книгата Ikigai: японската тайна на a Дълъг и щастлив живот, авторите Хектор Гарсия и Франск Миралес отбелязват, че жителите на здрава, дълготрайна общност в префектурата на Окинава на Япония са запалени пиячи на Санпин-ча, специална смес от зелен чай и жасмин.

„Okinawans пийте повече Sanpin-cha-смесица от зелен чай и цветя на жасмин-отколкото всеки друг вид чай“, пише те, предполагайки, че тази смес може да играе роля за поддържане на жителите на Окинава здрави и психически пъргави добре добре в старост. Това може да е така, защото подобно на чаеното растение, жасминните цветя съдържат антиоксиданти-които могат да предпазят клетките от увреждане, свързано с възрастта.

Самият жасмин е свързан с подобрено физическо благополучие и се казва, че намалява въздействието на стрес. Ето защо някои изследователи са експериментирали със съединения, получени от това растение в търсенето на по -добри терапии.

например проф. Елизер Флесшер – от университета в Тел Авив в Израел – забелязаха, че метил жасмонат, който е a Съединение, получено от жасмонова киселина, намиращо се в растението жасмин, предизвиква смъртта на раковите клетки на шийката на матката.

и ако случайно се насладите на пиене причина за това. Изследване, публикувано в Европейското списание за приложна физиология, обясниха, че миризмата на чай от жасмин е успокояваща, способна да успокоява нервите и може да помогне за регулиране на настроението.

3. Rooibos tea

Another type of tea with antioxidant properties is rooibos, or “redbush tea,” which is prepared from the Aspalathus linearis plant native to South Africa.

Research has suggested that the Антиоксидантните ефекти на Roobos са подобни на, ако не толкова силни, колкото тези на зеления чай.

Скорошно проучване на модела на плъхове предполага, че антиоксидантите в чая Rooibos могат да защитят черния дроб от оксидативен стрес, Помощ за създаването на този орган по-устойчив на индуцирани щети.

Изследователите, които проведоха проучването, отбелязват, че техните открития предполагат, че чай от Rooibos или диетични добавки, получени от Rooibos, могат да предложат полезен здравен тласък.

„Резултатите от това проучване предполагат, че ежедневният прием на неферментиран билков чай ​​на Rooibos или получена търговска добавка на Roobos може да бъде от полза за здравето на човека, като осигури на черния дроб засилен антиоксидантна способност за намаляване на увреждането, предизвикано от токсични вещества.“

Освен това, Rooibos също е цитиран като полезен в Loweri NG кръвно налягане и релаксиращи напрегнати мускули, което предполага, че активната съставка в този случай може да бъде един от флавоноидите (пигменти), които съдържа: хрисоериол.

За разлика от зелен или черен чай, Roobos не съдържа кофеин , така че няма да има същите стимулиращи ефекти. Това прави безопасното да се пие добре до вечерта.

4. Хибискус чай

онези от вас, които се наслаждават на освежаващия вкус на по -кисела вара, също могат да бъдат запознати с билкови инфузии на хибискус, растение, чиито цветя могат да се използват не само за да се направи ободряващи напитки, но и за да даде растение фин „удар“ на салати или като елегантна гарнитура за сложни ястия.

Най -често използваният сорт е Hibiscus sabdariffa, известен още като „roselle“.

за Чай – или, по -правилно „тизан“ (билков чай) – обикновено се използват нейните чайци, въпреки че други части на растението, като листата, семената и корените, са безопасни за консумация.

Проучвания са предположили, че екстрактите от листата на хибискус каликс и хибискус имат антиоксидантни и антитуморални ефекти.

Следователно те могат да предпазят от стареещото действие на свободните радикали на клетъчно ниво, както и да се борят с определени видове левкемия клетки клетки на клетките на левкемия клетки.

Хибискус чай също е обвързан със сърдечно -съдови ползи, помагайки за регулиране на систолното и диастолното кръвно налягане – THA T е, кръвното налягане по време и между сърдечните удари, съответно.

Въпреки че не толкова често се използва за приготвяне на чай, листата на хибискус също са свързани многократно с широк спектър от ползи за здравето. По този начин, полифенолите в листата на хибискус могат да помогнат за индуциране на смърт на туморни клетки при рак на кожата, според проучване от 2015 г.

Друго проучване от същата година също твърди, че екстрактите от листа на хибискус могат да инхибират действието на рак на простатата рак клетки.

5. Чай от лимон Verbena

Друг билков чай, чиито лечебни свойства стават все по-разпознати, е този, изработен от лимонова вербена, научно наричан алоизия цитродора.

Това е братовчед на цитрусови плодове на по-добър братов -Известно растение, което се използва в билкови инфузии от години: Verbena или Vervain (Verbena officinalis).

инфузиите, направени с лимонова вербена, са чудесни за онези, които като мен предпочитат по -фин цитрусов аромат в техния Топли напитки, а не силния, лимонов аромат на често комерсиализирани смеси от цитрусов чай.

Първият път, когато попаднах на това растение, продавано като билка на тизан, беше в местен магазин за биологични продукти, който го продаваше като " Чай от отслабване. ”

Всъщност проучванията показват, че полифенолите в това растение могат да намалят образуването на мастни киселини, отбелязвайки потенциалната му употреба при лечението на свързани със затлъстяването проблеми със здравето.

Изследователите също предположиха, че екстрактите от лимон вербена могат да помогнат за намаляване на нивата на възпалителни маркери в B Lood на някои хора с множествена склероза.

„Резултатите показват, че добавката с екстракти от лимон вербена може да повлияе на профила на цитокина [маркери за възпаление] в зависимост от клиничния подтип“, заключават авторите на изследването.

Да изпиете чаша от чая си-или тизан-по избор може да бъде приятен начин да отделите време за самонадеяност и да стимулирате вашето телесно и психическо благополучие по фин начин.

, но винаги Имайте предвид, че както се казва, „Една лястовица не прави лятото“, а най -мощните ползи за здравето са най -добре пожънати чрез водене на здравословен, полезен начин на живот.

  • Рак / онкология ;

Contents